Полезни съвети как да изберете килим - RSS новини
Вие сте тук:

Полезни съвети как да изберете килим

Видове килими според стила и шарката:

- Геометрични - арт деко, класика, таванско помещение, скандинавски стил, минимализъм, Bauhaus, етнически, фюжън. Има много геометрични орнаменти. Големите правят атмосферата в стаята свободна, погледът „почива“ върху тях. Малките носят силна динамика и фокус.
- Тропически - еклектика, бохо, етническа принадлежност. Такъв орнамент носи екзотична нотка и придава на интериора енергичен вкус.
- Естествен - скандинавски стил, неокласицизъм, средиземноморие, арт деко, еклектика. Имитация на текстури от пясък, камък, мрамор, природни пейзажи ще направи стаята свежа, ще я изпълни с естественост и спокойствие.
- Абстракт - минимализъм, скандинавски стил, неокласицизъм, еклектика, Баухаус. Абстрактният орнамент също може да бъде много различен, но неизменно носи усещане за свобода, лекота и вдъхновение.

Магазини за килими Домтекс с контакти са тук. Адрес: София, бул. Симеоновско шосе № 128.

И ето 4 лесни правила за това как да комбинирате модели в интериора:
По-добре е да поставите ярка рисунка на неутрален фон. Например, килим с орнамент ще изглежда добре на обикновен под.
Нека един украшение доминира, а други допълват. Доминиращият орнамент обикновено е най-големият и най-забележим, докато останалите са по-неутрални и малки.

Всички модели се нуждаят от поне един общ цвят. Тогава те ще изглеждат хармонично един до друг.

Комбинирайте не повече от 4 орнамента в една стая. Какъвто и украшение за килим да изберете, той ще ви подкани за останалото и ще ви позволи да „изградите“ интериора, който искате.

Вземете решение за материала, от който е изтъкан килима. Сега килимите се изработват от десетки материали - естествени и синтетични. Първите са неизменно луксозни и имат всички предимства от естествен произход: естественост, приятна текстура и автентичност. Това са овча вълна, коприна и памук.

Последните са практични и хипоалергенни. Например акрил или полиестер. И тогава има ново поколение материали, които съчетават красотата и тактилната нежност на природата с трайността. Те са направени от естествени влакна, използвайки химически и механични обработки. Това са най-екологичните материали до момента, органични и безопасни. Те включват модал, тенсел, евкалипт и бамбукова коприна.

Сега вече знаете кой да купите!



Предишна Как да поддържаме доброто състояние на килимите в детската стая?   Следваща 3 елемента на продаващия онлайн магазин
Последна промяна ( Четвъртък, 27 Май 2021 11:35 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии